Dell wint aanbesteding provincie Zeeland

Dell heeft een Europese aanbesteding gewonnen. Hierdoor zijn zij nu voor vier jaar hoofdleverancier voor de provincie Zeeland. De afgelopen vier jaar heeft de provincie ook al samengewerkt met de ict-leverancier en daarvoor werden de servers nog door HP geleverd. Het eerste project dat Dell als hoofdleverancier heeft afgerond is het flexibeler maken van de Wi-Fi-toegang en het versnellen van toegang tot gegevens.

Ict-leverancier Dell is sinds kort hoofdleverancier voor de provincie Zeeland. Dell levert voor de komende vier jaar het hele portfolio van clients tot datacenter-oplossingen. Daarnaast denkt de leverancier ook mee met de provincie en adviseert in alle ict-gerelateerde vragen.

De provincie Zeeland werkte al vier jaar samen met Dell. Onder andere op het gebied van ict-beveiliging, waarbij Dell SecureWorks recent nog de cybersecurity onder handen heeft genomen op het gebied van bescherming van gevoelige overheidsgegevens en de privacy van de burgers. HP leverde tot vier jaar geleden nog de servers aan de provincie. 

Wi-Fi en datatoegang

De reden voor de nieuwe aanbesteding was dat de provincie de behoefte had Wi-Fi toegang flexibeler te maken en hun ruim 520 werknemers sneller toegang tot gegevens te bieden. Provincie Zeeland heeft het WiFi-netwerk opgewaardeerd met Dell Networking W-AP135 access points en een Dell Networking W-7210 mobiliteitscontroller voor het netwerk- en toegangsbeheer. De werknemers kunnen zo overal in het gebouw inloggen en doorwerken zonder steeds opnieuw te hoeven inloggen als zij van plaats veranderen.

Voor een snellere en betrouwbare toegang tot gegevens heeft de Provincie Zeeland vooral de storage-systemen vernieuwd en de servers gevirtualiseerd. In de storage-infrastructuur werken nu Dell EqualLogic storage arrays en Dell Compellent Storage Center storage arrays met SC8000-controllers.

De provincie heeft Dell-servers gecombineerd met Microsoft-software om het datacenter te virtualiseren. Zo draait er op Dell Poweredge servers met Intel Xeon processors Windows Server 2012 met Hyper-V software. Daarnaast heeft de provincie geanalyseerd welke client-hardware voor welke werknemers het meest geschikt is om de krachtige datacenter-diensten optimaal te kunnen gebruiken. Op basis van die analyse zijn de werknemers uitgerust met verschillende Dell-hardware.

Dienstverlening

Tot slot helpen de verschillende diensten van Dell (Deployment Services, Support Services, Compellent Copilot Support en ProSupport) het ict-team van provincie Zeeland met de implementatie van nieuwe oplossingen en het oplossen van problemen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-13T11:21:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.