Intermax rolt LoRa-netwerk uit in Rotterdam

Rotterdam

Hostingbedrijf Intermax heeft in vier weken tijd een Long Range (LoRa)-netwerk uitgerold in de Rotterdam. Het betreft zowel de stad als de haven haven. Het netwerk voor internet of things (IoT) is volledig dekkend en vrij toegankelijk. Voor de uitrol heeft het hostingbedrijf samengewerkt met diverse partijen, waaronder Rotterdam internet eXchange en het Rotterdamse Teqplay.

Intermax werkte voor de uitrol van het LoRa-netwerk samen met Rotterdamse bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen (zie kader). Zij hebben een volledig dekkend en vrij toegankelijk LoRa-netwerk uitgerold in de Rotterdamse stad en haven. De partijen willen in de komende weken het bereik van het netwerk vergroten. Zo wil Intermax het voor bedrijven mogelijk maken om binnen een privénetwerk eigen sensortoepassingen uit te voeren.

Ludo Baauw, directeur strategie en innovatie bij Intermax: ‘De plaatsing van gateways biedt de stad mogelijkheden voor sensortechnologie. Denk aan slimme stadsverlichting, het meten van waterniveaus of aan de mogelijkheden voor crowd control. Op een simpele, snelle en zuinige manier kunnen er op grote afstand allerlei soorten slimme meters worden uitgelezen, zonder dat daar dure mobiele abonnementen of veel mankracht voor nodig zijn.’

LoRa

Via een LoRa-netwerk kunnen objecten en systemen met een sensor informatie uitwisselen. Hierdoor is het ideaal om de ontwikkelingen van het internet of things (IoT) te versnellen. Lees ook: What to know about Private LoRa. Ook andere Nederlandse partijen zijn bezig met de uitrol van LoRa. Zo heeft Draadloos Eindhoven een IoT-netwerk in Eindhoven uitgerold, heeft The Things Network Amsterdam voorzien van een LoRa-netwerk en wil KPN eind 2016 een landelijk dekkend LoRa-netwerk hebben uitgerold.

Samenwerking

Partijen die hebben meegewerkt aan de uitrol van het Lora-netwerk zijn: Intermax, Rotterdam internet eXchange, Teqplay, Eneco, de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam, Teach32, Hogeschool Rotterdam, Willem de Kooning Academie, het HavenLab, het Rotterdam Logistics Lab, CIC (Cambridge Innovation Center) en Deloitte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-27T11:57:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.