Aanbesteding printerbeheer neemt twee jaar in beslag

Nationale Politie verkiest Canon boven Ricoh

De Nationale Politie heeft een opdracht voor de levering en het beheer van ruim vierduizend multifunctionals en printers gegund aan Canon. Het gaat om een aanbesteding die over moest nadat concurrent Ricoh in 2013 een rechtszaak had aangespannen over de gunning. Na twee jaar tijd heeft de politie-organisatie alsnog besloten om in zee te gaan met Canon.

Dat gebeurde na een nieuwe Europese aanbesteding. Canon implementeert een landelijke standaard voor de harmonisatie van apparatuur en documentenbeheer bij de ongeveer achthonderd locaties van de politie. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en had oorspronkelijk een waarde van 17,5 miljoen euro.

De leverancier ondersteunt de gehele landelijke politieorganisatie, die bestaat uit tien regionale eenheden, een landelijke eenheid en de politieacademie. Het is verantwoordelijk voor de levering, inrichting en het onderhoud van meer dan vierduizend printers en kleurenmultifunctionals.

'Ook krijgt iedere eenheid een centrale repro, die onderling verbonden worden ten behoeve van een optimale documentproductie', licht Canon toe. Door de samenwerking met Canon moet de organisatie, die met 65.000 medewerkers één van de grootste werkgevers in het publieke domein is, kostenbesparingen realiseren. Ook moet een grotere efficiency ontstaan door de optimalisatie van relevante werkprocessen. Op die manier wordt de Nationale Politie in de gelegenheid gesteld om als één geheel op te treden.

Rechter

In 2013 spande Ricoh een rechtszaak aan tegen de gunning van de politie.  Ricoh stapte begin 2015 voor de tweede keer naar de rechter uit onvrede over de gunning aan Canon. 


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-27T16:50:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.