Xillion start LoRa-initiatief in Geleen

Samenwerken

Xillion Ict Solutions uit Geleen wil de Limburgse stad voorzien van een LoRa-netwerk. Hiervoor is het een crowdfunding-campagne gestart via The Things Network. De ict-dienstverlener heeft een gateway gekocht en onderzoekt de mogelijkheden van de inzet van deze internet of things (IoT)-sensoren. Daarnaast zoekt het partners die een gateway willen plaatsen, een businesscase willen aandragen of de sensoren ontwikkelen.

The Things Network is een Nederlandse start-up met het doel om een wereldwijd internet of things (IoT)-netwerk aan te leggen. Dit gebeurt met de LoRa-technologie. LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’ en is een draadloze communicatietechniek met een bereik van 2,5 tot vijftien kilometer per antenne. 

The Things Network ontwikkelt open source software die wordt toegepast op bestaande hardware (gateways). Iedereen kan een crowdfunding- campagne starten voor een stad om deze te voorzien van deze hardware. Vervolgens werken al deze gateways met elkaar samen om zo één groot IoT-netwerk te vormen. 

Geleen

Xillion sluit zich aan bij The Things Network door een eigen community voor Geleen te starten. Het merkte dat nog vrijwel niemand in Limburg zich bezighoudt met de uitrol van een LoRa-netwerk. Zij hebben de eerste gateway bij Xillion op de Mauritslaan in Geleen geplaatst. Deze dekt naar eigen zeggen praktisch het hele centrum van de stad.

De ict-dienstverlener is vooral te spreken over het feit dat er weinig antennes nodig zijn voor een groot dekkingsgebied. ‘Door de openheid van het LoRa-netwerk kunnen gegevens eenvoudig worden uitgewisseld. Dit zorgt voor een groot scala aan nieuwe mogelijkheden. Voor het project zoekt Xillion partners die een gateway willen plaatsen, een businesscase of sensoren willen ontwikkelen.

Bovendien test het de mogelijkheden van deze sensoren bij het meten van bijvoorbeeld temperaturen, waterstanden of de luchtkwaliteit. Zo wil het bij industrieterrein Chemelot, nabij Geleen, de luchtkwaliteit continu meten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-01T11:50:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.