's Heeren Loo kiest CSC als integratiepartner

Dit artikel delen:
CSC

Paul de la Chambre, voorzitter Raad van Bestuur van de ’s Heeren Loo Zorggroep (links), en Mark van Dijk, algemeen directeur Nederland bij CSC (rechts)

's Heeren Loo Zorggroep en automatiseerder CSC Nederland hebben een mantelovereenkomst getekend voor het leveren van integratiesoftware en -diensten. ’s Heeren Loo Zorggroep is een van de voornaamste zorgorganisaties in Nederland voor zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De overeenkomst heeft een looptijd van initieel vijf jaar.

Het eerste integratieproject, dat direct van start gaat, betreft de realisatie van een integratie-oplossing, die als centraal knooppunt overbodige koppelingen tussen applicaties onderling kan opheffen.

Daarnaast wordt er een ict-omgeving ingericht, gebaseerd op integratietechnologie, die het in de toekomst mogelijk maakt om bestaande informatiestromen beter te ontsluiten. Die informatie kan dan bijvoorbeeld via apps en gebruikersportalen – op basis van authenticatie en autorisatie – gericht beschikbaar worden gemaakt voor de verschillende doelgroepen: medewerkers van ’s Heeren Loo, verwanten van cliënten en cliënten zelf.

Verbeteringen

De samenwerking en de integratieprojecten hebben als doel om het beheer van de bestaande ict-omgeving te vereenvoudigen en meer te kunnen doen met de beschikbare middelen voor ict. Dit draagt ook bij aan een van de hoofddoelen de komende jaren van ’s Heeren Loo Zorggroep: het vereenvoudigen van de bedrijfsprocessen.

De uiteindelijke doelstelling is om alle groepen betrokkenen – de circa dertienduizend medewerkers, negenduizend cliënten en verwanten – via een verbeterde informatievoorziening meer te betrekken bij de zorg voor de cliënt. Dit sluit aan bij de missie van ’s Heeren Loo Zorggroep om mensen met een verstandelijke beperking te helpen hun leven in te vullen zoals zij dat willen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het vereenvoudigen van de bedrijfsprocessen kan resulteren in een complexe ict-omgeving en architectuur. Ik vraag me af tot hoeverre de doelstelling van dit traject, om het beheer van de bestaande ict-omgeving te vereenvoudigen, te realiseren is.
Verder was ik benieuwd wat er bedoeld is met realisatie van een integratie-oplossing. Hebben ze het over een ESB (Enterprise Service Bus)?
Een ook leuk te hoe en met welk product ze de IdM/AM gaan realiseren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-15T13:22:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.