EMC versnelt kostenreductie 850 miljoen dollar

Storage-leverancier EMC zet in het eerste kwartaal van 2016 fors in op kostenbesparingen. Het bedrijf reserveert 220 miljoen dollar voor vergoedingen die in 2016 moeten leiden tot een kostenbesparing van 250 miljoen dollar. Daarmee versnelt het de plannen om eind 2017 uit te komen op een kostenreductie van 850 miljoen dollar.

Dat blijkt uit een document dat gericht is aan de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC. Daarin staat dat het management heeft ingestemd met de genoemde kostenbesparingen voor het eerste kwartaal van 2016 en de daarvoor gereserveerde vergoedingen. Het is niet bekendgemaakt hoeveel banen er verdwijnen. De aangekondigde besparingen van 250 miljoen dollar in 2016 worden in het eerste kwartaal ingezet en moeten voor het einde van 2016 zijn bereikt.

In het vierde kwartaal van 2015 zijn de bedrijfskosten met vijftig miljoen dollar teruggebracht. EMC-ceo Joe Tucci maakte in juni 2015 plannen bekend om 850 miljoen dollar te besparen op de bedrijfskosten.

EMC schrijft dat het besparingsprogramma wordt versneld, 'om aansluiting te houden in de snel veranderende ict-industrie'. Het mega-concern is in oktober 2015 overgenomen door computerbouwer Dell. Dat telde 67 miljard dollar (58 miljard euro) neer voor de overname van EMC. Hoewel de overname nog niet definitief is afgerond zet EMC de plannen voor kostenreductie door. 

'Dell-onderdelen te koop'

Eerder werd bekend dat Dell een aantal ingrepen moet doen om de overname van EMC te kunnen behappen. In december 2015 meldde bronnen rondom Dell dat het bedrijf zijn dienstentak Perot van de hand wil doen om de megaovername van EMC te financieren. Ook andere bedrijfsonderdelen, die niet tot de kernactiviteiten worden gerekend, zouden in de etalage staan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-04T10:59:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.