Eurofiber-dochter Unet neemt FR-IX over

Dit artikel delen:

Eurofiber-dochter Unet uit Almere neemt de Friese breedbanddienstverlener FR-IX uit Leeuwarden over. Door de overname verstevigt de aanbieder van zakelijk glasvezel, telefonie en bedrijfsnetwerken zijn positie in de markt voor zakelijke glasvezeldiensten. Daarbij ligt de focus op groei onder meer in het Noorden van Nederland.

Unet investeerde eerder al in het 'verglazen' van de Afsluitdijk en bedrijventerreinen in Friesland. FR-IX levert netwerkinfrastructuren, infrastructuurbeheer en -rmonitoring, datacenterfaciliteiten en ict-adviesdiensten. Het beschikt over een eigen netwerk in Leeuwarden. Door de overname krijgen klanten van FR-IX de beschikking over het glasvezelnetwerk van Eurofiber. Unet is in 2013 namelijk overgenomen door Eurofiber en beschikt daardoor over een landelijk dekkend glasvezelnetwerk.

Douwe Rijpkema, voorheen manager business development bij Unet, treedt aan als directeur van FR-IX. Volgens Rijpkema is de overname interessant voor FR-IX-klanten die meerdere bedrijfsvestigingen hebben in het Noorden van Nederland. 'Een bedrijf dat bijvoorbeeld op hun vestiging in Leeuwarden gebruik maakt van onze diensten kan straks via hetzelfde netwerk verbonden zijn met vestigingen in andere Friese steden of Flevoland.'

Rijpkema neemt het stokje over van FR-IX-oprichter Robert van der Wal. Van der Wal richtte het bedrijf tien jaar geleden vanuit een stichting op. Hij gaat zich waarschijnlijk richten op een carrière buiten de ict. 'Na vele jaren met veel passie werkzaam te zijn geweest in de ict stond ik ervoor open om een andere draai aan mijn leven te geven. Toen Unet op mijn pad kwam bleek dit een partij te zijn die qua dienstverlening en attitude past bij FR-IX en zijn klanten', zegt Van der Wal in een toelichting op de overname. Volgens Van der Wal is Unet qua organisatie een stap verder dan FR-IX en voorziet het glasvezelnetwerk van Eurofiber in diensten voor organisaties die verspreid liggen binnen de gehele provincie Friesland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-06T10:46:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.