Tarief infrastructuurspecialisten daalt

Cloud zorgt voor groeiende populariteit applicatieontwikkelaars

Daling

De populariteit van de zelfstandige infrastructuurspecialisten neemt af. Zowel projectleiders, supportmedewerkers als databasebeheerders dalen in tarief. Wel is het aandeel van applicatieontwikkelaars gestegen, de oorzaak hiervan is de populariteit van de cloud. Dit blijkt uit een onderzoek van sourcingbedrijf Fastflex in samenwerking met onderzoeksbureau Metri.

Waar zelfstandige infrastructuurspecialisten in voorgaande jaren in de top drie van meest populaire functies stonden, zijn zij nu de grootste dalers in tarief. Projectleiders zijn maar liefst met 17 procent gedaald in tarief, supportmedewerkers met 13 procent en databasebeheerders met 11 procent.

Het aandeel van applicatieontwikkelaars binnen het it-domein is daarentegen gestegen tot 23 procent. De cloud blijft voor veel organisaties een hot topic, en voor het cloud-proof maken van bedrijfsapplicaties zijn applicatieontwikkelaars nodig. Ook consultants en security analisten zijn populaire zp-functies. Het tarief van security analisten steeg met 14 procent en dat van consultants met 10 procent.

Niels Huismans, business developer bij Fastflex: ‘Vooral de populariteit van security specialisten groeit, het toenemende aantal hacks, DDoS-aanvallen en security breaches lijkt hier ook debet aan te zijn. De it-branche wordt gebruikt voor het invullen van deze externe security specialisten. De mate waarin de it-schil extern inhuurt groeit en de toegang tot expertise wordt cruciaal voor het succes van it binnen organisaties.’

Tarieven

Verder blijkt uit het onderzoek dat het onderscheid in junior-, medior- en seniorfuncties blijft vervagen. De gemiddelde bandbreedte in tarieven is verkleind. Met name de verschillen tussen junior- en seniorfuncties zijn teruggedrongen, het verschil hiertussen is teruggebracht naar anderhalf keer zo hoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-18T10:38:00.000Z Robin van Wees
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.