VCE integreert VMware in nieuwe HCIA

VxRail moet storage vereenvoudigen en schaalbaar maken

Virtual Computing Environment (VCE), een alliantie tussen VMware, Cisco en EMC, introduceert de nieuwe hyper-converged infrastructure appliance (HCIA), de VxRail. Dit is een geïntegreerd systeem dat van de grond af aan is opgebouwd en in volledige samenwerking met VMware is samengesteld voor VMware-omgevingen. Het product moet it-storage vereenvoudigen en schaalbaar maken. In maart wordt het product beschikbaar gesteld in Nederland en in juni komt er een tweede release, waarbij flash-storage als configuratie-optie is toegevoegd.

Tijdens de Digital Transformation Conference van EMC sprak Computable met Nigel Moulton, cto in de emea-regio van VCE. Moulton ging in op de nieuwe appliance VxRail en de manier waarop het product is gebouwd op VMware-technologie. Het moet volgens hem een storage-oplossing worden voor nieuwe markten en bestaande klanten.

Het product is door VCE ontwikkeld voor die organisaties waarvan it niet de core business is en voor die organisaties die een betere gebruikerservaring willen. Volgens Moulton kan deze nieuwe appliance dat bieden en is hier nog geen ander product voor. ‘De industrie heeft dit wel geprobeerd, maar daarbij moet er veel tijd worden besteed aan engineering en de gebruikerservaring is slecht. Met VxRail is alles geïntegreerd, waardoor je dat probleem niet hebt.’

Eenvoud en snelheid

Organisaties die de appliance gebruiken, halen volgens Moulton een product in huis waarmee virtual desktops, server workload en de hyride cloud wordt geboden met daar een managementlaag overheen. Dit betekent volgens hem dat de appliances gemakkelijk opgestapeld kunnen worden. ‘Zodra je een appliance aan de stack toevoegt, krijg je de keuze of je deze wil gebruiken voor het uitbreiden van de capaciteit of als nieuwe stack.’

Het product moet de technologie naar de gebruiker brengen, in plaats van andersom. Daarnaast moet het hen de mogelijkheid geven om sneller om te gaan met digitale transformatie. Dit is belangrijk, omdat het tegenwoordig niet meer gaat over de ‘big companies eating the small companies’, maar om de ‘fast companies eating the big ones’, legt Moulton uit.

Kans voor resellers

Voor resellers is het nieuwe product volgens Moulton een grote kans. Eerder was het zo dat er niet kon worden afgeweken van de standaarden, maar met dit product halen organisaties een oplossing in huis die helemaal kan worden aangepast naar hun behoeften. Resellers kunnen met dit product hun bestaande klanten dus opnieuw opzoeken en daarnaast hebben zij hiermee een oplossing waarmee zij nieuwe klanten aan kunnen trekken.

Moulton adviseert resellers dan ook zich nu te gaan voorbereiden. ‘Leer de technologie en wees nieuwsgierig. Klanten in de midmarket moet je duidelijk maken dat de oudere storagetechnologie hoge kosten en complexiteit met zich meebrengt. Bij enterprises moet je inhaken op de problemen bij het bieden van rekenkracht aan de losse filialen.’

Release in maart

Resellers moeten nu de tijd gebruiken om te leren over VxRail, want het product is in maart beschikbaar in Nederland. Er volgt een tweede release in juni, waar 76 TB aan flash-memory als configuratie-optie is toegevoegd. De reden dat deze tweede release nog even op zich laat wachten, heeft te maken met de kwaliteit waarin het moet worden opgeleverd. ‘We willen het meteen goed doen’, aldus Moulton.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-19T09:53:00.000Z Birgit Bunt
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.