Bedrijfsterreinen Haaksbergen krijgen glasvezel

De Enschedese glasvezelleverancier Bright Access voorziet de bedrijfsterreinen ’t Varck en Brammelo in Haaksbergen van een glasvezelnetwerk. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen en binnen drie maanden worden de eerste klanten op het netwerk aangesloten. De glasvezelleverancier levert in augustus het totale netwerk op.

De verglazing van bedrijventerreinen ’t Varck en Brammelo in Haaksbergen gebeurt via het Stem voor Glasvezel-initiatief. Dit initiatief maakt zich sterk om diverse bedrijfsterreinen in Nederland op korte termijn te verglazen. Dit doen zij in samenwerking met het Twentse Bright Access. De glasvezelleverancier stelt, op basis van de marktbehoefte van bedrijventerreinen, een top honderd samen. Vervolgens kunnen bedrijven stemmen op deze terreinen met het doel om in de top tien te eindigen. Deze top tien wordt vervolgens door Bright Access  verglaasd.

Voor de bedrijventerreinen ’t Varck en Brammelo in Haaksbergen waren lokale ict-bedrijven Contict, ICT Spirit, Leppink Automatisering en Previder de initiatiefnemers. Zij riepen de lokale bedrijven op om te stemmen. Dit bleek naar eigen zeggen een succes: bijna 60 procent van de bedrijven heeft gestemd. Hierdoor zijn de bedrijfsterreinen uit Haaksbergen in de top tien geëindigd, zodat Bright Access deze voorziet van een glasvezelnetwerk. Binnen drie maanden worden de eerste klanten aangesloten, waarna de oplevering van het hele netwerk in augustus moet plaatsvinden.

De initiatiefnemers zijn blij met het behaalde resultaat: ‘Ondernemers in Haaksbergen hebben de afgelopen vijf weken volmondig ‘ja’ gezegd tegen glasvezel. De behoefte is duidelijk, ieder bedrijf met een goede glasvezelverbinding kan volop gaan profiteren van de voordelen van het werken in de cloud.’

Bright Access-directeur Janarthanan Sundaram vertelt over de ambitie van het Stem voor Glasvezel-initiatief: ‘In drie jaar tijd leggen wij op tweehonderd terreinen in Oost-Nederland glasvezel aan. Wij liggen op schema om deze ambitie waar te maken. De inzet van vele lokale ict-partners maakt dit mede mogelijk.’ Zo werd vorig jaar de campagne gestart in de gemeente Kampen. Hier zijn de terreinen Haatland, Haatlandhaven, Zuiderzeehaven en Rijksweg 50 verglaasd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-24T09:45:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.