Managed hosting door True

PharmaPartners kiest datacenter PinkRoccade

 

Datacenter

Pharmapartners, een zusterorganisatie van Pinkroccade, verhuist zijn datacenter naar het zorgcomputercentrum (ZCC) van Pinkroccade Healthcare. Hiermee krijgt de specialist in ict voor de eerstelijnszorg voldoende schaalgrootte voor beheer en innovatie. In het ZCC wordt de continuïteit naar eigen zeggen gegarandeerd, doordat de infrastructuur dubbel is uitgevoerd.

Pharmapartners had behoefte aan meer schaalgrootte. Dit om in de toekomst invulling te geven aan het beheer en gebruik van data en de strikte regelgeving in de zorg. Het zocht daarom een partner voor het datacenter. Deze partij moest beschikbaarheid en veiligheid van de systemen garanderen en voorlopen bij innovaties. De leverancier van geïntegreerde zorgsystemen koos voor het zorgcomputercentrum (ZCC) van Pinkroccade Healthcare. In dit centrum worden servers van Hewlett Packard Enterprise voor Pharmapartners neergezet.

‘We zetten dit jaar vanuit de ontwikkelafdelingen vol in op het efficiënter maken van de software. Tegelijkertijd zorgen we er met de overstap naar het ZCC voor dat de hardware volledig gemoderniseerd wordt’, vertelt Sander de Jong, algemeen directeur Pharmapartners. ‘Het datacenter van Pinkroccade Healthcare biedt ons voldoende schaalgrootte voor beheer en innovatie. Bovendien is het ZCC het enige datacenter in Nederland dat specifiek is ingericht voor de zorg.’

Het computercentrum van Pinkroccade voldoet naar eigen zeggen aan de hoogste eisen voor beschikbaarheid en beveiliging. Zo heeft het een ISO 27001 certificering, gebaseerd op de norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector, en beschikt het over NEN7510. Daarnaast worden de processen periodiek getoetst door een externe, onafhankelijke partij.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5740001). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×