HP stapt in 3D-printing productie-industrie

HP stapt in 3D-printing met productiesysteem voor fabrikanten

HP Jet Fusion 3D Processing Station met ‘fast cooling’

HP Inc. (HP) heeft op de fabricagebeurs Rapid van industrievereniging SME in Orlando (Florida), een 3D-printsysteem voor de productie-industrie gepresenteerd. Volgens het computerbedrijf is deze HP Jet Fusion 3D Printing Solution met name geschikt voor ontwerpbureaus, prototypingbedrijven en fabrikanten. De HP Jet Fusion zou in vergelijking met de huidige 3D-printsystemen kwalitatief hoogwaardiger, sneller en goedkoper zijn. Er verschijnen in de tweede helft van dit jaar én in 2017 twee versies van de nieuwe 3D-printer op de Europese markt. Startprijs is 120.000 dollar.

De nieuwe 3D-printers zijn de HP Jet Fusion 3D 3200-printer, speciaal ontworpen voor prototyping, en de HP Jet Fusion 3D 4200-printer, ontworpen voor prototyping én kortetermijn-productiebehoeften. Daarnaast is er nog een gesynchroniseerde set tools bestaande uit ondermeer intuïtieve software en een HP Jet Fusion 3D Processing Station met ‘fast cooling’.  

HP bouwt bovendien een 3D materiaal appstore uit en werkt daarvoor samen met gecertificeerde partners zoals Arkema, BASF, Evonik en Lehmann & Voss.  

De HP Jet Fusion 3D 4200-printer is in het najaar van 2016 beschikbaar en de HP Jet Fusion 3D Printer 3200 is in 2017 beschikbaar in een geselecteerd aantal landen in Europa, te beginnen met Oostenrijk, België, Ierland, Italië, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Spanje en Zwitserland. In de tweede helft van 2017 volgen meer Europese landen.

De HP Jet Fusion 3D Printer 3200 is beschikbaar vanaf 120.000 dollar. De volledige end-to-end-oplossing (HP Jet Fusion 3D Printer 3200 en Station Processing) is beschikbaar vanaf 145.000 dollar.

Voxel

Volgens Stephen Nigro, hoofd van de 3D printing-tak bij HP, heeft het 3D-printplatform het vermogen om 340 miljoen voxels per seconde te printen (een voxel is de 3D-versie van een 2D-pixel). ‘Hierdoor beschikken onze partners over aanzienlijk hogere bouwsnelheden en kunnen zij nieuwe markten aanboren. Dit betekent dat fabrikanten de manier waarop zij producten ontwerpen volledig kunnen vernieuwen.’

De ontwikkeling van de nieuwe HP Jet Fusion 3D Printer is voortgekomen uit jarenlang onderzoek in fijnmechanica, microvloeistoffen en materiaalwetenschappen. HP heeft in het voortraject samengewerkt met partners als  Nike, BMW, Autodesk, Jabil, Johnson & Johnson, Materialise, Proto Labs, Shapeways en Siemens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-17T17:12:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.