Winterswijk blijft ICT zelfstandig uitvoeren

De gemeente Winterswijk houdt ict in eigen beheer. Het college van burgemeester en wethouders sluit voorlopig niet aan bij de bestaande ict-samenwerking in de Achterhoek.

Binnen de regio werken verschillende gemeenten en andere instellingen samen op ict-gebied. Het gastheerschap is in handen van de gemeente Doetinchem. In 2015 zijn de gemeentes Winterswijk en Doetinchem een onderzoek gestart om te kijken onder welke condities ook Winterswijk kan aansluiten bij de al bestaande samenwerking. 

Impact

Er is onder meer een impactanalyse opgesteld, waaruit blijkt dat de financiële, personele en organisatorische gevolgen van de ict-samenwerking beperkt zijn. De invloed op overige samenwerkingsverbanden is volgens het Winterswijkse college van B en W echter wel groot.

Op dit moment werkt de gemeente wat betreft sociale zaken namelijk al samen met de andere gemeenten in het oosten van de Achterhoek; Berkelland en Oost-Gelre. Deze doen nog niet mee aan de Achterhoekse ict-samenwerking. Als Winterswijk wel aansluit, kan dit gevolgen hebben voor de onderlinge samenwerking tussen de drie gemeenten. Dit is de reden waarom Winterswijk voorlopig afziet van coöperatie op ict-gebied.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zeer verstandige keuze. Samenvoegen cq cloud kost uiteindelijk meer dan wordt voorgespiegeld. In de praktijk is het vaak 30 tot 40% duurder en echte flexibiliteit is vaak ver te zoeken..

Verstandige keuze idd maar meer om reden van de verschillende samenwerkingsverbanden. Dit maakt de informatievoorziening zeer complex en in een aantal gevallen onmogelijk omdat gemeenten voor sommige applicaties maar 1 productie koppeling (met certificaat) mogen hebben (of krijgen). Samenwerking tussen gemeenten gaat in het algemeen nog niet goed, de spanning/verschillende belangen/invloed bij bestuur, raad en ambtelijk apparaat botst nogal....

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-13T11:37:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.