Microsoft wil naar innovatieve computerontwerpen

Microsoft wil dat er meer nagedacht wordt over het ontwerp van de pc. De computergigant denkt dat het tijd is om af te stappen van de grote, beige kast en na te denken over innovatieve computerontwerpen. Microsoft heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven met een hoofdprijs van 125.000 dollar.

Microsoft hoopt dat door deze wedstrijd mensen buiten de gebruikelijke kaders gaan nadenken, met het nieuwe besturingssysteem Longhorn als leidraad.

Informatie over deze wedstrijd is te vinden op StartSomethingPC.com. De website is een week geleden in de lucht gegaan met een vage omschrijving en een teaservideo op de homepage.

De laatste jaren is Apple de koploper geweest in mooi vormgegeven en innovatieve hardwareontwerpen met onder andere de G4 Cube, de Mac Mini, en het simpele ontwerp van de nieuwe PowerMac G5 desktops.

Ontwerpen kunnen vanaf 18 mei naar Microsoft gestuurd worden en een jury gaat in november de finalisten kiezen. Dan wordt ook het selectieproces openbaar gemaakt in een virtuele showroom waar de bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete concept.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

dit is toch niet een serieus bericht? Windows staat toch synoniem voor grijze dozen, dat is toch altijd zo geweest? Om dat te veranderen lijkt me een prijs van 1.000.000 meer in de richting komen......

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-26T10:40:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.