Directeur Speer IT komt om bij auto-ongeluk

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden

Mark van der Heijden (1962), directeur bij Speer IT, is woensdag 7 september 2016 bij een auto-ongeluk in Baarn om het leven gekomen. Van der Heijden richtte in november 1999 de leverancier van glasvezelsystemen op. Het bedrijf blijft operationeel en is van plan voort te bouwen op de fundamenten die Mark van der Heijden heeft gelegd.

‘Met een zwaar hart moeten wij u mededelen dat onze oprichter, collega, goede vriend en steunpilaar Mark van der Heijden op tragische wijze om het leven is gekomen’, staat in een in memoriam op de website van Speer IT te lezen. ‘Wij zijn verschrikkelijk bedroefd door het overlijden van Mark en in gedachten zijn wij bij de familie en vrienden die hij achter laat. Mark was iemand die met hart en ziel klaar stond voor alle mensen om hem heen. Wij zijn bijzonder dankbaar dat we dit gevoel hebben mogen ervaren.’

Op dit moment werken er ruim dertig mensen bij Speer IT. Zij menen dat de onuitputtelijke energie en ideeën van Van der Heijden ervoor hebben gezorgd dat de producten van het bedrijf een begrip in Nederland zijn geworden. ‘Naast zijn harde werk was Mark voor ons ook vooral een geliefde collega en vriend en maakte hij het een voorrecht om met hem te mogen werken.’

Tesla

Van der Heijden reed woensdag 7 september op de provinciale weg N415 in zijn Tesla met hoge snelheid tegen een boom. Uit data-analyse van zijn auto blijkt dat de auto handmatig werd bestuurd en niet op de nieuwe automatische piloot stond. De brandweer had grote moeite om toegang tot de Tesla te krijgen, omdat het vermoeden bestond dat de auto door de accu’s onder hoogspanning was gezet. Techneuten van de autofabrikanten zijn uiteindelijk opgeroepen, waarna het lichaam van Van der Heijden kon worden geborgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-09T13:59:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.