Rohde & Schwarz stapt in Lancom Systems

Deal handen schudden overname

De Duitse netwerkfabrikant Lancom Systems heeft in Rohde & Schwarz een nieuwe aandeelhouder gevonden. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Duitse mededingingsautoriteit gaat het elektronicaconcern uit München de aandelen van twee partners overnemen die zich terugtrekken.

Na zo’n veertien jaar verlaten twee financiële investeerders, de S-UBG AG Aachen en een familiebedrijf, de aandeelhoudersgroep van Lancom. Beide investeerders hebben de Duitse netwerkfabrikant sinds zijn oprichting in 2002 begeleid. Het Münchener-elektronicaconcern Rohde & Schwarz neemt hun aandelen over.

De aankoopprijs en verdere details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De overige aandeelhouders zijn oprichter Ralf Koenzen, mededirecteur Stefan Herrlich en Carl-Thomas Epping, tevens aandeelhouder sinds de oprichting.

Versterken

Het gezamenlijke doel van de aandeelhouders is om Lancom Systems uit te laten groeien tot Europese aanbieder van lan-, wan- en wlan-infrastructuren. De stap naar de markt voor cloudgebaseerd netwerkmanagement in combinatie met sdn/sd-wan-technologieën (software-defined networking/software-defined wan) speelt hierbij een belangrijke rol.

Lancom en Rohde & Schwarz verwachten dat beide bedrijven kunnen profiteren van elkaars aanvullende portfolio. De nieuwe aandeelhouder biedt oplossingen op het gebied van draadloze communicatietechnologie.

Profiel

Lancom Systems werd in 2002 opgericht. Het bedrijf heeft zo’n 270 medewerkers in dienst; het grootste gedeelte hiervan werkt op het hoofdkantoor in Würselen, in de buurt van Aken.

Bij het ruim tachtigjarige elektronicaconcern Rohde & Schwarz werken zo’n tienduizend man. Het bedrijf heeft een omzet van circa 1,92 miljard euro. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-01T10:32:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.