HP krijgt order EC ter waarde van 37,5 miljoen euro

HP heeft een contract getekend met de Europese Commissie voor de ontwikkeling van twee belangrijke, centrale informatiesystemen. Het gaat om de tweede generatie van het Schengen Information System (SIS II) en het Visa Information System (VIS).

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst levert het consortium van Steria en HP de Europese Commissie Integrity Superdome-servers, gebaseerd op de nieuwste Intel Itanium processor. Daarnaast omvat het de levering vanhigh-end opslagoplossingen met een zeer hoog niveau van beschikbaarheid, alsmede het beheer van de infrastructuur en de zakelijke processen van het systeem met HP OpenView-software.

 

Binnen het consortium is HP verantwoordelijk voor leveren van continue diensten om de beschikbaarheid en prestaties van de infrastructuur te garanderen en voor de continue controle van de oplossing. Het consortium start direct met het bouwen van de nieuwe systemen. De Commissie zal deze in 2007 valideren.

Het SIS is het grootste grenscontrole- en politie-informatiesysteem ter wereld en de ontwikkeling van SIS II is een belangrijke vereiste voor het opheffen van de grenscontroles tussen de huidige Schengen-landen en de tien lidstaten die in mei 2004 tot de Europese Unie zijn toegetreden. 

VIS is een nieuw, centraal, grootschalig informatiesysteem dat de autoriteiten van de lidstaten toegang verschaft tot alle visumaanvragen voor landen van het Schengen-gebied. De verwachting is dat er ieder jaar meer dan twintig miljoen visumaanvragen zullen binnenkomen, alsmede meer dan 45 miljoen verzoeken om de geldigheid van uitgegeven visa te controleren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-29T10:59:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.