Axians ontwerpt Amsterdams netwerk BOA

De Coöperatieve Vereniging Breedbandnetwerk Onderwijs Amsterdam (BOA) heeft het ontwerp, de migratie en het beheer van het nieuwe breedbandnetwerk ondergebracht bij Axians. De ict-dienstverlener, onderdeel van het Franse energieconcern Vinci Energies, werkt hierbij samen met Cisco.

BOA is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van het glasvezelnetwerk voor Amsterdamse onderwijs- en cultuurinstellingen. Axians heeft een aantal jaar geleden al eens eerder een netwerk aangelegd voor het Amsterdamse onderwijs, maar dit is nu aan vernieuwing toe. BOA wil een robuuster en sneller netwerk om het toenemend gebruik van cloud- en mobiele applicaties beter te kunnen ondersteunen. Zo wil de vereniging de internetopgang dubbel uitvoeren om potentiële problemen met de verbinding automatisch op te vangen.

Daarnaast wil BOA de huidige verbinding, die een maximale capaciteit heeft van 1Gbps, uitbreiden tot verbindingen die op de locaties schaalbaar zijn tot maximaal 10Gbps. De eerste scholen en instellingen hebben zich inmiddels aangemeld voor deze uitbreiding.

Gefaseerd

De vernieuwing van het BOA-netwerk is in fases gepland. De komende maanden vervangt Axians de apparatuur op de twee knooppunten. Aansluitend start de implementatie op de hoofd- en nevenlocaties van de verschillende organisaties.

Het projectplan is zo ontwikkeld dat de geplande downtime minimaal is, stellen beide partijen. Op die manier is de dienstverlening aan de aangesloten organisaties gewaarborgd. Dat is essentieel omdat veel scholen gebruikmaken van digitale leer- en toetsomgevingen. Voor culturele instellingen is het bijvoorbeeld van belang dat de online kaartverkoop beschikbaar blijft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-21T10:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.