Nieuw glasvezelnetwerk in Westerscheldetunnel

In de Westerscheldetunnel, gelegen tussen Zeeuws-Vlaanderen en Zuid-Beveland, wordt dit jaar tijdens renovatiewerkzaamheden in totaal 28 kilometer aan nieuw glasvezelnetwerk aangelegd. Het netwerk zorgt ervoor dat alle computersystemen om de tunnel te besturen goed kunnen werken. Dit meldt de Provinciale Zeeuwse Courant.

Het nieuwe netwerk wordt ingezet om andere te renoveren installaties op aan te sluiten en zorgt ervoor dat alle computersystemen om de tunnel te besturen, goed werken. Ook wordt de glasvezelkabel gebruikt voor de nieuwe camera’s die full-hd beeld geven en 360 graden kunnen draaien. 'Op die manier is er overal in de tunnel goed zicht en kan er extra ingezoomd worden als er iets aan de hand is', aldus de organisatie in de krant. 

Behalve het aanleggen van een nieuw glasvezelnetwerk wordt ook het besturingssysteem vernieuwd, waarna de tunnelbesturingssoftware straks voldoet aan de nieuwste eisen. Met deze software besturen de operators alle systemen in de tunnel. De totale renovatie moet in juli 2018 helemaal zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Deze tunnel is in 2003 geopend. Moet er dan na 14 jaar al een compleet nieuw glasvezelnet aangelegd worden ? Of gaat het slechts om nieuwe glasvezeltechniek, die de bestaande vezels gebruikt?
10GB Ethernet was er al in 2002, inclusief de 40KM variant 10GBASE-ER. Is er destijds niet voldoende vooruit gekeken?
Of gaat het hier voornamelijk over het vervangen van de actieve apparatuur, en niet het gehele vezelnetwerk?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-16T11:42:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.