Container met computertapes Time Warner zoek

Mediaconcern Time Warner is een container kwijt met computertapes, waarop persoonsgevoelige informatie staat van 600.000 huidige en vroegere medewerkers. De container maakte deel uit van een transport naar een dataopslagfaciliteit van Iron Mountain.

Het transport vond volgens een artikel van The Wallstreet Journal afgelopen 22 maart plaats. De truck pikte de container met Time Warner-tapes op in New York en reed daarna naar het dataopslagcentrum van Iron Mountains in New Jersey. Onderweg werd regulier achttien keer gestopt. Bij aankomst bleken de tapes van het mediaconcern onvindbaar. Sindsdien zijn ze nergens opgedoken. Time Warner heeft The Secret Service ingeschakeld om de lading te achterhalen.

De computertapes bevatten de namen, sociale zekerheidsnummers en andere gegevens omtrent de huidige 85.000 werknemers, alsmede informatie van alle ex-werknemers die vanaf 1986 bij het bedrijf in dienst zijn geweest. Een woordvoerster van Iron Mountain verklaarde tegen de Amerikaanse zakenkrant dat dit de vierde keer is dat er dit jaar een lading tapes is verloren.

Zij wijt deze voorvallen aan menselijke fouten en zegt dat 99,9 procent van de jaarlijks vijf miljoen datatransporten wel goed verlopen. December vorig jaar kwam Iron Mountain ook al in het nieuws, toen een lading tapes van Bank of America met creditcard-gegevens van 1,2 miljoen ambtenaren zoekraakte.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-03T14:49:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.