Claranet neemt IT-dienstverlener Rely over

samenwerking

De Britse ict-dienstverlener Claranet heeft de Nederlandse branchegenoot Rely overgenomen van Davinci en oprichter René Fouraschen. Dit in 2012 opgerichte bedrijf heeft vestigingen in Barneveld en Hilversum en is als it-dienstverlener vooral actief voor het notariaat. Daarnaast biedt Rely it-infrastructuurdiensten aan het financiële wezen en de media- en cultuursector. Bij het bedrijf werken vijftig man waardoor Claranet in Nederland zijn personeelsbestand ziet verdubbelen tot honderd medewerkers.

Rely beheert voor zijn klanten de it-infrastructuur. Het portfolio varieert van beheer van een eigen infrastructuur en lokale oplossingen met beheer op afstand tot een volledige beheerde cloud-infrastructuur met hosted desktop op Rely’s private cloud. Het gaat hierbij niet enkel om systeem- en werkplekbeheer, maar ook om applicatiebeheer.

Het bedrijf werkt al jarenlang samen met Van Brug Software, dat software levert aan het notariaat. Rely sloot onlangs ook met een andere notarissoftwareleverancier, Dirict, een partnerschap. Deze leverancier biedt notariskantoren de combinatie van een kantooromgeving in de (private) cloud en de benodigde notarissoftware.  

Davinci

Rely was tot op heden onderdeel van Davinci dat een klein meerderheidsbelang had. Het andere belang was van oprichter René Fouraschen. Door de overname is het bedrijf volledig onderdeel geworden van Claranet. Oprichter Fouraschen krijgt in de nieuwe organisatie de functie van manager 'business development'. 

Davinci heeft zich de laatste jaren steeds meer toegespitst op het leveren van zijn eigen softwarepakket. Dit is software voor de afhandeling van een kredietproces bij banken. Het belang in Rely pastte niet langer in de strategie. Davinci blijft na de overname een belangrijke partner voor de nieuwe organisatie, met name op het gebied van kantoorautomatisering en public cloud.

Wiebe Nauta, algemeen directeur Claranet Benelux, zegt: 'De overname van Rely is een kans voor Claranet om de positie in de Nederlandse markt te versterken. We hebben nu zo'n honderd medewerkers in Nederland, een omzet van 16 miljoen euro en een breed it-portfolio. Vanuit deze positie willen we onze groei verder versnellen.'

De Claranet Groep heeft een omzet van ruim 255 miljoen euro, telt 1300 medewerkers en bedient circa 5.800 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal, Nederland, Italië en Brazilië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-08T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.