ICT Amsterdamse studenten plat door storing

Jonge ondernemers studenten

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) kampen voor de tweede keer deze week met een grote ict-storing. Daardoor zijn onder meer medewerkerspagina’s, Blackboard en A-Z-lijsten niet beschikbaar. Het gaat waarschijnlijk om een hardwarestoring in de opslagomgeving.

Volgens een melding op de website van de universiteit is de storing woensdagavond 22 februari 2017 om 23.15 opgetreden en zijn onder meer Aris (HvA), Blackboard, het cms van de HvA- en UvA-website, Corsa, DRS, de studiegids, UB Arno, Fedora en Zeno niet beschikbaar. Het Student Informatie Systeem (SIS-UvA), UvA Roosters, studentenmail, webmail medewerkers en wiki's werken wel.

Directeur van ICT Services, Bert Voorbraak, meldt aan studentenmagazine Folia dat de diensten die platliggen in ieder geval donderdag 23 februari 2017 niet meer online komen. Voorbraak: ‘Besloten is om vandaag groot onderhoud aan het opslagsysteem uit te voeren om zo de storing te verhelpen en de kans op herhaling zo klein mogelijk te maken. Dat betekent helaas wel dat in ieder geval vandaag, donderdag 23 februari, de hele dag de diensten niet beschikbaar zijn voor medewerkers, studenten en externen’.

Eerder deze week kampte de universiteit en hogeschool ook met ict-problemen. Die hadden volgens een woordvoerder te maken met hardwareproblemen in de storage-omgeving. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T17:12:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.