Rittal lanceert compact railsysteem tot 125 ampère

Met maximale aanraakveiligheid

Rittal biedt producenten van kleine sturings- en schakelkasten een nieuw en type-getest stroomverdelingssysteem: RiLine Compact. Het is ontwikkeld voor de montage van verschillende soorten beveiligings- en schakelapparaten, op een aanraakveilig systeem en voor de toevoer van stroom.

Achter de naam RiLine Compact schuilt een compact railsysteem voor sturings- en schakelkasten met een stroomsterkte tot 125 A, dat standaard een maximale aanraakveiligheid biedt. De gestandaardiseerde en norm-conforme systeemtechnologie maakt het geschikt voor toepassing in sturingen voor zowel IEC- als UL-markten.

Rails

De innovatie bestaat uit een bodemplaat waarin de rails volledig ingebouwd zijn, beschermd tegen aanraking. Via een raster in het deksel bovenaan zijn de rails eenvoudig aan te sluiten.
Voor de opbouw van schakel- en beveiligingsapparaten zijn er verschillende adapters voor een simpele aansluiting. Daarnaast is te kiezen voor een adapter voor de aansluiting van ronde geleiders en verschillende functiemodules voor motorsturing en vermogensregeling.

De grondplaten en de systeemcomponenten zijn eenvoudig en veilig, zonder gereedschap, te monteren. Door de aanraakbeveiliging is de gebruiker beschermd tegen onderdelen onder spanning. Dat verhoogt niet alleen de veiligheid voor gebruiker en installatie, het bespaart ook tijd en kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-09T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.