Google werkt aan cloud-regio in Eemshaven

Next '17-update!

cloud computing

Google introduceert drie nieuwe cloud-regio’s. Deze worden gevestigd in het nieuwe datacenter in de Eemshaven, Californië en Montreal. Hiermee breidt Google het aantal regio’s uit tot zeventien. Dat maakt de internetgigant bekend tijdens zijn cloud-conferentie Google Cloud Next '17 in San Francisco.

Google Cloud beschikt nu nog over zes cloud-regio’s (drie in de Verenigde Staten, één in België en twee in Azië), 18 zones en meer dan honderd points of presences. Vorig jaar zijn al elf van deze nieuwe gebieden aangekondigd.
Urs Hölzle, svp technische infrastructuur bij Google Cloud, vertelt tijdens zijn Google Cloud Next-keynote dat de regio’s in Oregon (Verenigde Staten) en Tokio live zijn. In de komende maanden komen de regio’s in Singapore en het noorden van Virginia (Verenigde Staten) beschikbaar. Daarna volgen Sydney en Londen.

Daarnaast wijst hij dus drie nieuwe cloudregio’s aan. Deze komen in Nederland, Californië en Canada. De nieuwe cloudregio’s zorgen volgens Google voor kortere wachttijden, betere schaalbaarheid en meer disaster recovery-mogelijkheden voor klanten in de aangrenzende geografische gebieden. Hiermee komt het totaal aantal regio's in de toekomst uit op zeventien. 

Eemshaven

Google opende eind vorig jaar een tweede datacenter in de Eemshaven in Noord-Groningen. Het datacenter draait volledig op duurzame energie, aangeleverd door een windpark van Eneco in het nabijgelegen Delfzijl. De cloud-regio wordt aan dit datacentrum toegevoegd. Een exacte datum is nog niet geprikt. Een woordvoerder van Google spreekt over eind dit jaar of het begin van 2018. Google werkt daarnaast aan de voorbereiding van een derde datacenter in deze regio. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-10T08:33:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.