Blackberry populairste pda ter wereld

De BlackBerry e-mailclient van Research in Motion is, volgens cijfers van het onderzoeksbureau Gartner, de populairste pda ter wereld. De verkoop van BlackBerry-toestellen steeg met 76 procent het eerste kwartaal van 2005, terwijl de verkoop van Palm daalde met 26 procent.

Research in Motion heeft nu 20,8 procent van de markt in handen. Het marktaandeel van Palm zakte terug naar 18 procent, het laagste sinds 1996. HP bekleedt een derde plaats met een aandeel van 17,6 procent.
Volgens Gartner zijn gebruiksvriendelijke form factors en wireless networking-mogelijkheden de strategische sleutels tot de markt.
"PDA’s met een geïntegreerd wireless local area network of gsm-functie zijn goed voor 55 procent  van alle PDA’s die verkocht werden in het eerste kwartaal van 2005", zegt Todd Kort, analist bij Gartner Computing Platforms.

Het onderzoek betekent ook goed nieuws voor Microsoft, dat het populairste mobiele besturingssysteem in handen heeft. Windows CE staat nu op 43 procent van alle verkochte toestellen en komt daarmee net voor de systemen van Research in Motion en Palm.

Voorts zijn er nog geografische resultaten. De markt groeide het sterkst in Europa. De kwartaalverkoop nam daar met 83 procent toe. In de Verenigde Staten stegen de verkoopscijfers met 5 procent, terwijl die in Azië lichtjes daalden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-06T13:27:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.