Levelfour Networks lijft ParkNed in

Dit artikel delen:

Levelfour Networks uit Arnhem heeft glasvezeldochter Parkned overgenomen van Parkmanagement Waalwijk. Parkned is een glasvezelnetwerk in de Waalwijkse regio met ruim vijfhonderd actieve en aangesloten bedrijven, waaronder Docdata en Bol.com. Levelfour Networks is gespecialiseerd in de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen.

Parkned is in 2009 ontstaan op initiatief van de gemeente Waalwijk en exploiteert een glasvezelnetwerk op de bedrijventerreinen Haven 1 tot en met 7 en Zanddonk. Het is uitgegroeid tot een succesvol regionaal glasvezelinitiatief met een omzet van bijna één miljoen euro en ruim vijfhonderd aangesloten bedrijven.

Directeur Peter Grotenhuis noemt de overname van Parkned een mijlpaal. 'Parkned vormt samen met ons glasvezelnetwerk in Vught het fundament van de onderneming. De overname is een belangrijke stap in onze missie om bedrijventerreinen in heel Nederland te voorzien van betaalbare en toekomstbestendige breedbandinfrastructuur.'

Rendo Parkned

In eerste instantie ligt de focus van Levelfour Networks op het uitbreiden van de zakelijke glasvezelactiviteiten naar bedrijventerreinen in Brabant, Gelderland, Drenthe en Overijssel. Afgelopen februari richtte het bedrijf nog de joint venture Rendo Parkned op met energienetwerkbeheerder Rendo uit Meppel. Doel is in te spelen op de exponentieel toenemende vraag aan bandbreedte in Drenthe en Overijssel om zo tevens een forse impuls aan het vestigingsklimaat in de regio te kunnen geven, aldus Grotenhuis.

Levelfour Networks is in 2015 ontstaan uit een samenwerking tussen ondernemers uit de telecommunicatie, breedband-infrastructuur en financiële dienstverlening. Het initiatief uit Arnhem initieert, realiseert en exploiteert glasvezelnetwerken op Nederlandse bedrijventerreinen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-13T08:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.