Spie neemt Mer ICT uit Zwolle over

Overname handen schudden

De Franse technisch dienstverlener Spie versterkt zijn ict-tak in Nederland met de aankoop van Mer ICT. Dit Zwolse bedrijf levert zakelijke communicatieoplossingen aan middelgrote en grote bedrijven. Mer ICT genereerde in 2016 een omzet 4,4 miljoen euro; er werken twintig man.

Met de overname van Mer ICT kan Spie naast diensten op het gebied van werkplekken, mobile device-management en ict-beheer nu ook zakelijke telefonie, verbindingen en infrastructuur, zorgdomotica-oplossingen, unified communications en andere samenwerkingsoplossingen aanbieden. Mer ICT biedt deze producten zoveel mogelijk als clouddienst aan. Het bedrijf werkt voor de zorgsector, overheid, de maakindustrie en toeristische sector.

Eigenaar en directeur Huub Albers is blij met de overname, omdat dit in zijn ogen de groeiambities van Mer ICT verder versterkt: 'Met Spie kunnen wij een uitgebreider portfolio ict-diensten aan onze klanten bieden en zijn wij in staat nieuwe product- en dienstenconcepten die in onze pijplijn zitten versneld op de markt te brengen.'

Spie ICT Services

Mer ICT wordt toegevoegd aan de pas opgerichte business unit ICT Services. Daar heeft Spie tevens zijn eigen afdelingen Compusystems en Telecom Management in opgenomen. De afgelopen jaren heeft het bedrijf in Nederland diverse ict-overnames gepleegd.

Bij de Nederlandse organisatie van de dienstverlener Spie werken 2600 mensen. Wereldwijd telt het ruim 38.000 medewerkers verdeeld over 550 vestigingen in 35 landen. Het bedrijf boekte in 2015 een omzet van ongeveer vijf miljard euro en een brutowinst van 351 miljoen euro.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-11T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.