Canon koopt softwareleverancier Nokavision Software

Contractondertekening door (v.l.n.r.) Rob Steenvoorden (Nokavision), Joop van Boerdonk (Canon Nederland) en Ronald Kerkhof (Nokavision)

Canon Nederland lijft Nokavision Software uit Den Bosch in. Dit bedrijf levert software voor klantcommunicatie. Met de overname wil Canon de positie op het gebied van klantcommunicatie en innovatieve slimme apps verstevigen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Nokavision Software is sinds 1997 leverancier van oplossingen op het gebied van klantcommunicatie. Joop van Boerdonk, algemeen directeur van Canon Nederland, over de aankoop: ‘Klanten vragen Canon steeds vaker hun processen efficiënter en effectiever te maken. Dankzij deze overname kunnen we aan deze behoefte voldoen.’

De nieuwe aanwinst maakt onderdeel uit van de Canon Group, maar blijft opereren vanuit de huidige locatie in ’s-Hertogenbosch en onder de huidige bedrijfsnaam.

Overnames

De overname van Nokavision volgt ruim een jaar na de overname van Docspro in maart 2016. Dit bedrijf, gevestigd in Alphen aan den Rijn, levert oplossingen voor document- capturing, documenmanagement en intelligente documentverwerking. Met de aankoop verwachtte het printerconcern de Nederlandse klanten betere oplossingen te kunnen bieden voor het optimaliseren van document gestuurde bedrijfsprocessen zoals klantenwerving, factuurverwerking, postkamerdigitalisering en beheer van personeelsdossiers.

Canon is opgericht in 1937 en actief op het gebied van beeldverwerking en informatiesystemen voor zakelijk en particulier gebruik. Binnen de Canon-groep zijn wereldwijd ruim 200.000 medewerkers werkzaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-23T09:46:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.