Toshiba weerlegt bericht over blu-ray en hd-dvd

Toshiba ontkent in overeenstemming te zijn met Sony over het samensmelten van blu-ray en hd-dvd. Het bedrijf beweert dat het geen plannen heeft om tot een samensmelting van beide technologieën te komen. In tegendeel, het heeft een nieuwe variant van hd-dvd laten zien waar maar liefst 45 GB aan data op past.

Toshiba, de grote leider in het hd-dvd-kamp heeft gisteren in een persverklaring verkondigd dat het door Reuters verspreide bericht over een deal met Sony ongegrond is. "Er is geen beslissing gemaakt, al helemaal niet om onze technologieën te combineren."

 

Wél kwam Toshiba gisteren met het nieuws dat ze een werkend prototype hebben van een drielaags hd-dvd. Elke laag bevat 15 GB aan informatie, dus in totaal kan de nieuwe hd-dvd 45 GB aan gegevens opslaan. Dat komt erg dicht in de buurt van de huidige blu-ray disc die 50 GB kan opslaan. Ook liet Toshiba een prototype zien voor een hybride disc die zowel in hd-dvd als ouderwetse dvd-spelers kan worden afgespeeld.

 

Er gaan sterke vermoedens uit dat Toshiba deze aankondigingen doet om de besprekingen met Sony onder druk te zetten. Mocht het tot een unificatie komen van beide standaarden, dan lijkt de kans groot dat blu-ray de beste kaarten in handen heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-11T12:57:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.