Cisco introduceert zelflerend netwerk

Dit artikel delen:

Cisco introduceert een zelflerend netwerk dat beoogde doelen herkent en deze optimaliseert. Het intuïtieve netwerk is uitgerust met machinaal leren en analysemogelijkheden. Hierdoor anticipeert en stopt het naar eigen zeggen op cyberaanvallen. Om tot dit netwerk te komen heeft Cisco jaren geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Het doelgebaseerde (intent based)-netwerk van Cisco is in staat het doel te herkennen waarvoor het wordt ingezet, om vervolgens dat doel te optimaliseren. Als voorbeeld noemt de leverancier voorrang verlenen aan applicaties die voor de business essentieel zijn. Dit moet de traditionele beheermethoden op it-afdelingen wegnemen.

Daarnaast stelt Cisco dat het netwerk de data en context interpreteert. Dit moet een betere beveiliging en snellere operaties opleveren. Tot slot is het netwerk zelflerend en intuïtief. Cisco maakt hiervoor gebruik van machinaal leren. Dit wordt toegepast op de datastromen die over de wereldwijde Cisco-netwerken lopen. Dit geeft netwerkmanagers inzicht op ongeregeldheden in het netwerk. Zij kunnen hier realtime op anticiperen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-21T11:57:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.