Markt voor opslagsoftware zet flink door

De markt voor opslagsoftware, met name voor opslagbeheer, is vorig jaar 12,3 procent gegroeid ten opzichte van 2003. Dit blijkt uit metingen van onderzoeksbureau Gartner. De omzet lag in 2004 op 5,6 miljard dollar, terwijl dat het jaar ervoor nog 5 miljard was.

De groei is volgens Gartner met name te danken aan groeiende verkoop van software voor opslagbeheer (SRM, Storage Resource Management). De omzet uit SRM nam 30,8 procent toe en kwam uit op 612 miljoen dollar. “SRM was in 2004 de op één na kleinste categorie, maar het blijft naar verwachting sterk groeien. Bedrijven willen namelijk hun opslagcapaciteit beter benutten en automatiseren dus enkele beheertaken ervan”, verklaart analist Carolyn DiCenzo van Gartner.


EMC, Veritas, IBM en Computer Associates zijn de vier grootste leveranciers van opslagsoftware. Hekkensluiter is Network Appliance die het snelste groeide en daardoor van de zevende naar de vijfde plaats klom. Het marktaandeel van NetApp groeide vorig jaar 73,5 procent en kwam daarmee uit op 5,2 procent. Dit bedrijf heeft onlangs een oem-overeenkomst gesloten met IBM, waarbij die ict-leverancier de nas-apparaten (Network Attached Storage) van eerstgenoemde opneemt in zijn productportfolio. IBM biedt daarbij zijn opslag- en beheersoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-12T11:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.