Microsoft biedt 'onderhoud' op pc's aan

Vanaf vandaag kunnen Amerikanen zich aanmelden voor de beta van Windows OneCare. Wie zich op deze dienst abonneert, laat zijn computer als het ware automatisch door Microsoft onderhouden.

Windows OneCare bestaat uit een aantal onderdelen die er samen voor moeten zorgen dat de computer 'gezond'  blijft. Zo biedt het bescherming tegen wormen, virussen en spyware, maar wil het ook digitale ' bezittingen'  als foto's, muziek en financiele gegevens veiligstellen. Daarnaast wil het ervoor zorgen dat het systeem zo schoon mogelijk blijft en zo gunstig mogelijk getuned.

Microsoft wil ermee bereiken dat consumenten op een makkelijke manier beschermd zijn tegen de gevaren die internetten tegenwoordig met zich meebrengt. Het is een dienst waarop gebruikers zich moeten abonneren; wat dat kosten gaat, is nog niet bekend.

 

De belangrijkste elementen van de dienst zijn automatische update van anti-virus, anti-spyware en tweerichting-firewall. Windows OneCare kan daarnaast automatisch allerlei periodiek onderhoud (denk aan schijfopruiming, defragmentatie en het repareren van files) uitvoeren.

Op gezette tijden kan het automatisch back-ups van bepaalde files branden op cd of dvd, of het hele systeem back-uppen. Wanneer een file op de pc beschadigd of per ongeluk weggegooid is, haalt OneCare ze weer op uit de back-up.

Computer-gebruikers kunnen met windows OneCare op een centrale plek nu de gezondheid van hun hele pc bekijken. Ze worden automatisch op de hoogte gebracht van updates of van taken die ze moeten uitvoeren.

 

De beta is deze week verspreid onder werknemers van internet; later dit jaar zal het - vooralsnog Amerikaanse - publiek ook kunnen meedoen aan de beta-test.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-13T12:03:00.000Z Redactie Computable/Computer Idee
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.