Apple zou met Intel hebben gepraat

Apple zou gesprekken hebben gevoerd met processorproducent Intel, meldt de Wall Street Journal. Dit roept twijfels op over IBM's chipproductie, hoewel dat concern alle drie volgende generatie spelcomputers voorziet van processoren.

IBM's Power-processortechnologie doet dienst in zowel de Xbox360 van Microsoft als de Playstation3 van Sony en de Revolution van Nintendo. Daarnaast bedient IBM Macintosh-producent Apple en gebruikt het zelfontwikkelde Power-chips in zijn Unix-servers.

 

Het bericht dat Apple met Intel praat doet stof opwaaien. Feit is dat de Mach-kernel van Mac OS X, gebaseerd op Unix-variant FreeBSD, ook bestaat voor x86-processoren zoals die van Intel en AMD. Het open source-deel, codenaam Darwin, van de Mac OS X-basis is lang geleden al doorgespit op x86-aanwijzingen.

 

De betrokken bedrijven onthouden zich van commentaar, hoewel een Amerikaanse Apple-woordvoerder het bericht omschrijft als geruchten en speculatie. De Wall Street Journal oppert dat Apple mogelijk Intel-chips gebruikt in een beperkt aantal systemen. Apple verkoopt ongeveer drie miljoen computers per jaar. De totale pc-markt is goed voor zo'n tweehonderd miljoen machines per jaar.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-24T11:10:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.