Forza Refurbished ontvangt groeifinanciering van BOM

Stijging

Forza Refurbished, aanbieder van gereviseerde iPhones en andere Apple-apparaten, heeft een investering opgehaald bij de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM). De Bredase onderneming gebruikt de investering om groei te versterken om zo te kunnen voldoen aan de grote vraag in de markt voor nagekeken ('refurbished') tweedehandsapparaten in het duurdere segment.

Hoe groot de investering bedraagt van BOM is niet bekendgemaakt. Wel geeft een woordvoerder als indicatie dat het bedrag 'geen tientallen miljoenen is maar ook geen paar honderdduizend. Het is een financiering om de groei te ondersteunen die Forza de komende paar jaar verwacht.'

De markt voor 'refurbished' smartphones zal volgens Forza wereldwijd sterk groeien door de toenemende vraag naar betaalbare duurdere apparaten. In Nederland komt de toenemende vraag mede door de nieuwe Wft (Wet op het financieel toezicht)-wetgeving. Hierdoor worden smartphones op afbetaling boven de 250 euro formeel gezien als een lening, wat consumenten een registratie oplevert bij Bureau Kredietregistratie. Dit kan leiden tot beperkingen in de mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek. Veel Nederlanders zullen daarom voor een goedkopere optie kiezen als het gaat om de aanschaf van een duurdere smartphone, beweert het Bredase bedrijf.

Forza biedt consumenten een betaalbaarder en duurzamer alternatief op een nieuwe iPhone, iPad of MacBook. De onderneming zet robots in voor de kwaliteitscontrole van deze apparaten. Eventuele mankementen worden gesignaleerd door de robot en vervolgens hersteld door technische specialisten. Bij het bedrijf werken een man of vijftig.

Groeipotentie

Na onder andere Wehkamp, Tele2, Telfort en Belsimpel.nl is nu ook KPN klant bij Forza. 'Dat premium merken als KPN interesse tonen in onze producten laat zien dat het vertrouwen in refurbished apparaten groeit', zegt Jan-Willem van Dijk, algemeen directeur van Forza Refurbished. 'Het lukt sommige telecomproviders al om de dalende verkoop van nieuwe smartphones te compenseren met extra omzet van onze refurbished producten. Daar zijn we best trots op.'

'Zowel het duurzame aspect als de groeipotentie van de onderneming hebben een grote rol gespeeld in de overweging om te investeren', zegt Miriam Dragstra, directeur BOM Capital. 'Forza groeit snel en biedt relevante werkgelegenheid in Brabant. Dat maakt Forza een sterke Brabantse speler met een internationale uitstraling, die bijdraagt aan een circulaire economie.' De economische ontwikkelingsmaatschappij, met het ministerie van Economische Zaken en de provincie Noord-Brabant als aandeelhouders, ondersteunt Brabantse bedrijven met groeikapitaal.

Hoe onze robot werkt? Erben Wennemars laat het je zien!

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-19T10:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.