Fabrikage elektronisch papier uit handen Philips

De Philips-divisie die verantwoordelijk is voor de fabrikage van elektronisch papier gaat over in de handen van het Taiwanese Prime View International (PVI).

Eerder investeerde Philips nog flink in de samenwerking met E-Ink. Zij produceerden samen het scherm voor de Sony Librié, een flinterdun hoge-resolutie elektronisch boek dat alleen in Japan op de markt is gebracht.

 

Dankzij de reflectieve technologie kan de Librié tienduizend pagina's weergeven voordat de batterijen moeten worden vervangen. De schermen kunnen zo zuinig met energie omspringen doordat er weinig spanning nodig is om de in het scherm verwerkte pixels met pigmentvloeistof te doen veranderen.

De nieuwe eigenaar van de divisie wil de productie flink opvoeren. Het neemt tegelijk met Philips' e-paper-divisie ook diens contract met Sony voor de productie van beeldschermen over. Daarnaast gaan ook de productielijnen, apparatuur, technologie, klanten en het intellectuele eigendom over. Een overnamesom werd niet bekendgemaakt. Prime View International (www.pvi.com.tw) liet weten de eerste schermen met de nieuwe technologie eind dit jaar op de markt te willen brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Die reclame van Xerox maakt een alarmgeluid of niet?
Ik heb het geluid van mijn laptop standaard aan staan en ben hier niet blij mee!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-26T09:05:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.