Tradinco in handen van Zweeds Indutrade

Tradinco Instruments, leverancier van kalibratie- en sensoroplossingen, komt in handen van Indutrade. Dat Zweedse bedrijf koopt alle aandelen over van het de Zoetermeerse organisatie. Via de overname wil Tradinco zijn internationale groei voortzetten. Algemeen directeur Richard Derksen blijft aan als directeur.

Tradinco Instruments is opgericht in 1963 en heeft 33 medewerkers in dienst. Het bedrijf uit Zoetermeer is leverancier van kalibratie-apparatuur en sensoren. Het voorziet de olie- en gasindustrie, (petro)chemische industrie en semiconductor-industrie van hard- en software. De organisatie heeft een omzet van zeven miljoen euro.

In 2013 vond een management buy-out (mbo) plaats, waardoor Tradinco voor 41 procent in handen kwam van de Nederlandse investeringsmaatschappij Antea. De overige aandelen zijn van het Tradinco-management en informele beleggers.

Na deze overname zette Tradinco zijn internationale groeipad voort en heeft nieuwe producten en diensten aan zijn portfolio toegevoegd, meent algemeen manager Richard Derksen. ‘Bij de management buyout van vier jaar geleden heb ik mijn belang kunnen uitbreiden. Nu zochten we een strategische partner die ons verder kan helpen met de internationale distributie. Die hebben we In Indutrade gevonden. Hun wereldwijde netwerk en ondersteuning, helpt ons om onze strategische plannen te versnellen en voort te bouwen op onze internationale markt.’

Indutrade biedt oplossingen voor efficiëntie-, proces- en kwaliteitsverbetering. De industriële groep heeft zijn hoofdkantoor in Zweden en staat genoteerd aan de beurs van Stockholm. Het realiseert een jaarlijkse omzet van meer dan 1,3 miljard euro.

Financieel adviesbureau MBCF uit Amstelveen begeleidde de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-05T10:05:00.000Z Suzanne Martens