Draadloos USB eind dit jaar beschikbaar

Dit artikel delen:

De specificaties voor draadloos USB zijn gereed. Het USB Implementers Forum gaat zich nu buigen over certificatie en het testen van compliance. Dit werd bekend op de eerste ontwikkelaarsconferentie voor draadloos USB die deze week in San José werd gehouden.

De eerste producten worden nu ontwikkeld en moeten tegen het einde van dit jaar op de markt komen. “De eerste implementaties zijn in de vorm van op zichzelfstaande chips die op een aantal verschillende manieren worden geïmplementeerd, zoals insteekkaarten, externe adapters en ingebedde silicium modules voor geintegreerde oplossingen”, zegt Jeff Ravencraft, voorzitter van de draadloze USB Promotor Group.

 

Deze promotiegroep bestaat uit zeven bedrijven – Agere Systems, HP, Intel, Microsoft, NEC, Philips Semiconductors en Samsung – die met de input van ruim honderd andere bedrijven de standaard voor draadloos USB hebben opgesteld.

Draadloos USB is gebaseerd op de WiMedia MAC Convergence Architecture en gebruikt de ultra wideband (UWB) netwerklagen van de WiMedia Alliance. Het kan snelheden halen die te vergelijken zijn met Hi-Speed USB met een bandbreedte van 480Mb/s over drie meter en 110 Mb/s over tien meter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Is er al iets bekend over de schadelijke effecten voor het menselijke lichaam, of ben ik nog een paar jaar te vroeg?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-05-26T15:07:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.