Managed hosting door True

Bosch bestelt voor miljoenen 3D-printers Ultimaker

 

Webshop

Het Duitse technologiebedrijf Bosch heeft er voor gekozen om op alle productielocaties wereldwijd 3D-printers neer te zetten van de Nederlandse fabrikant Ultimaker. De Ultimaker 3 Extended 3D-printers worden gebruikt voor het printen van prototypes, tooling, mallen en klemmen. Het betreft een miljoeneninvestering waarmee Bosch haar innovatie een boost wil geven en de productie- en designkosten omlaag brengen.

Bosch, leverancier van auto-onderdelen, industriële technologieën, consumentengoederen en energie- en bouwtechnologie, verwacht via 3D-printers producten sneller naar de markt te kunnen brengen. Daarvoor moeten dan alle productie-afdelingen in Duitsland, Hongarije, China, India, de Verenigde Staten en Mexico zijn uitgerust met een uniforme 3D-printoplossing, inclusief materiaal, training en wereldwijde ondersteuning. Na een selectietraject koos het Duitse concern voor Ultimaker uit Geldermalsen.

Ultimaker

Ultimaker is opgericht in 2011 en levert desktop 3D-printers. Met bedrijf telt inmiddels ruim driehonderd man en heeft vestigingen in Nederland, New York en Boston en productievestigingen in Europa en de VS. Investeringsmaatschappij NPM Capital nam het 3D-printbedrijf afgelopen oktober over.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6309373). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.