Managed hosting door True

Bosch bestelt voor miljoenen 3D-printers Ultimaker

Webshop

Het Duitse technologiebedrijf Bosch heeft er voor gekozen om op alle productielocaties wereldwijd 3D-printers neer te zetten van de Nederlandse fabrikant Ultimaker. De Ultimaker 3 Extended 3D-printers worden gebruikt voor het printen van prototypes, tooling, mallen en klemmen. Het betreft een miljoeneninvestering waarmee Bosch haar innovatie een boost wil geven en de productie- en designkosten omlaag brengen.

Bosch, leverancier van auto-onderdelen, industriële technologieën, consumentengoederen en energie- en bouwtechnologie, verwacht via 3D-printers producten sneller naar de markt te kunnen brengen. Daarvoor moeten dan alle productie-afdelingen in Duitsland, Hongarije, China, India, de Verenigde Staten en Mexico zijn uitgerust met een uniforme 3D-printoplossing, inclusief materiaal, training en wereldwijde ondersteuning. Na een selectietraject koos het Duitse concern voor Ultimaker uit Geldermalsen.

Ultimaker

Ultimaker is opgericht in 2011 en levert desktop 3D-printers. Met bedrijf telt inmiddels ruim driehonderd man en heeft vestigingen in Nederland, New York en Boston en productievestigingen in Europa en de VS. Investeringsmaatschappij NPM Capital nam het 3D-printbedrijf afgelopen oktober over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-26T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.