Managed hosting door True

Ciena laat zijn oog vallen op Packet Design

 

servers datacenter

De Amerikaanse netwerkspecialist Ciena gaat het eveneens Amerikaanse Packet Design overnemen. Die laatste maakt software om netwerkprestaties te beheren en focust vooral op Layer 3-netwerken.

De overname van Packet Design moet vooral een zetje geven aan het Blue Planet-platform van Ciena, dat zijn automatiseringscapaciteiten nu vooral inzet voor Layer 0-2. Volgens Ciena legt de combinatie van Blue Platform en de ip-analyses van Packet Design de weg open naar realtime analyses, optimalisatie en vlottere samenwerking over multi layer-netwerken van verschillende fabrikanten.

‘Blue Planet is al een van de vooraanstaande merken in netwerkautomatisatie’, zegt Rick Hamilton, senior vice president of Global Software and Services van Ciena. ‘De toevoeging van Packet Design zal onze positie verbeteren, doordat klanten netwerken kunnen opzetten die nog meer adaptief zijn en zichzelf kunnen optimaliseren en herstellen, wat kritiek is om nieuwe diensten sneller op de markt te kunnen brengen. Ze zullen ook efficiënter zijn, goedkoper om te gebruiken en een betere klantervaring meebrengen.’  

De overname wordt waarschijnlijk in het derde fiscale kwartaal van dit jaar afgesloten, als de mededingingsautoriteiten hun fiat geven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6370415). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.