BOM steekt 3 miljoen in chipontwikkelaar Semiblocks

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) investeert samen met een onbekend gebleven Amerikaanse partner drie miljoen euro in het Eindhovens bedrijf Semiblocks. Het geld wordt gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuw type chip die beschermt tegen temperatuurverschillen in communicatieapparatuur. Semiblocks verwacht begin 2020 zijn eerste product te lanceren voor basisstations in 4G/5G-netwerken.

Semiblocks, een Eindhovense ontwikkelaar van integrated circuits, claimt na vier jaar ontwikkeling een doorbraak te hebben bereikt in temperatuurcompensatie voor kristaloscillatoren. 'Beperkte nauwkeurigheid, hoge kosten en beperkt temperatuurbereik: er zijn veel problemen met conventionele oplossingen', zegt Rob van der Valk, technisch directeur en medeoprichter van Semiblocks. 'De techniek die wij hebben ontwikkeld, werkt op basis van gestandaardiseerde ic-ontwerptechnologie. Wij hebben een zelfdetecterend meetsysteem geïntroduceerd, met goedkope materialen en een hoge nauwkeurigheid. Andere voordelen zijn de ondersteuning voor een veel groter temperatuurbereik en de mogelijkheid voor verdere integratie in andere ic's.'

Dankzij de hoge nauwkeurigheid van de gepatenteerde technologie zal de nieuwe chip naar verwachting een rol kunnen spelen bij de vervanging van conventionele oplossingen voor telecommunicatie-infrastructuur, datacenters en smartphoneplatforms, aldus Semiblocks.

Semiblocks is een joint venture van de bedrijven AnharmonIC en Semiconductor Ideas to the Market (Itom).

BOM heeft via zijn label Brabant Ventures geïnvesteerd in Semiblocks; dit label is gericht op onder meer gericht op Brabantse start- en scale-ups in de ict-sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-27T08:31:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.