Sun telt 4,1 miljard dollar neer voor StorageTek

Sun Microsystems neemt voor 4,1 miljard dollar opslagveteraan StorageTek over. Sun heeft de afgelopen jaren al geworsteld met verschillende opslagstrategieën.

De directieraden van beide bedrijven zijn nu akkoord gegaan, na enkele weken van onderhandelingen. Het overnamebedrag van 4,1 miljard dollar gaat er vanuit dat ook werknemersaandelen worden gekocht. De omzet van de twee bedroeg vorig jaar in totaal 13 miljard dollar.

 

Sun-ceo Scott McNealy stelt dat zijn bedrijf dankzij een technisch en financieel sterke positie uitstekend in staat is te dienen als consolidatiekracht in de ict. "Deze overname is onderdeel van een lopende strategie om in te gaan op de wensen van klanten die hun aankopen voor datacentra willen rationaliseren."

 

Storagetek maakt zowel opslagapparatuur, van oudsher tapes en bijbehorende drives, maar biedt ook software voor beheer en backup. De combinatie met Sun moet betere oplossingen opleveren voor archivering van data en conformering aan bewaarplichten en wetten, zoals bijvoorbeeld Sarbanes-Oxley (SOX).

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-02T15:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.