Tata Communications neemt Nieuwegeins Teleena over

Internet of things

De Nieuwegeinse IoT- en telefoniespecialist Teleena wordt ingelijfd door Tata Communications, een van ‘s werelds grootste leveranciers van telecomnetwerkdiensten. Het Indiase bedrijf is al enige tijd klant en aandeelhouder van Teleena. Met de overname verwerft Tata Teleena’s technologie, klanten, medewerkers en expertise.

Mvne

Teleena is een zogeheten mobile virtual network enabler (mvne). Het bedrijf regelt toegang tot mobiele netwerken, technische ondersteuning en klantenservice voor aanbieders van mobiele telefonie en IoT-diensten. Voor deze dienstverlening heeft Teleena diverse systemen ontwikkeld. Die worden ingezet door binnen- en buitenlandse klanten.

Een van de systemen van Teleena is via Tata Communications wereldwijd beschikbaar voor aanbieders van IoT en telefonie. Het gaat bijvoorbeeld om fabrikanten van smartwatches voor kinderen, smart logistics-bedrijven en diverse telefoniebedrijven zonder eigen netwerk. Met het systeem kunnen deze bedrijven het mobieledataverkeer van hun producten inzien en beheren.

Verdere groei

Door de overname krijgt Tata Communications deze technologie en alle andere systemen van Teleena in handen. De Indiase onderneming wil met de inlijving verder groeien in de wereldwijde markt van mobiele telefonie en IoT. Tata had sinds januari 2017 al een belang van 35 procent in de Nederlandse mvne. Het was daarmee de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Onder de klanten van Teleena bevinden zich KLM, KPN, VodafoneZiggo, Dirk, Dekamarkt, Dialogic en TravelSIM. Zij worden klant van Tata Communications. Het in 2007 opgerichte Teleena heeft een omzet van ongeveer dertig miljoen euro. Bij het bedrijf werken zeventig medewerkers, verdeeld over kantoren in Nederland, Groot-Brittannië en Dubai. Ook maakt Teleena gebruik van nearshore-locaties voor softwareontwikkeling.

Tata Communications is onderdeel van Tata Group, een Indiaas conglomeraat waartoe onder meer ook Tata Consultancy Services (TCS), Tata Steel Europe (voorheen Hoogovens) en Tata Motors behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T16:18:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.