Ook in VS meer laptops verkocht dan desktops

In de Verenigde Staten zijn in de consumentenmarkt gedurende de maand mei meer notebooks verkocht dan bureaucomputers: 53,3 procent van de omzet. Europa bereikte dit omslagpunt al eerder.

De dollaromzet van notebooks ligt al sinds 2003 hoger dan die voor desktops, maar dat blijft deels het gevolg van de hogere stuksprijs van draagbare computers. Onderzoeksbureau Current Analysis schrijft de omslag thans toe aan de prijsdalingen van notebooks en aan de snel groeiende behoefte aan draadloze communicatie onderweg.

De prijzen van consumenten-notebooks zijn de afgelopen 12 maanden in de VS met 17 procent gedaald; de bureaucomputers slechts met vier procent. WiFi wordt niet langer gezien als een luxe, maar als een noodzaak: maar liefst 95 procent van alle verkochte notebooks beschikt over een Centrino-chipset van Intel. Twaalf maanden terug was dat tachtig procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-06T11:57:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.