Benefietgala IT4Kids brengt ruim vier ton op

Geld voor kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten

Benefietgala IT4Kids 2018

Stichting IT4Kids heeft afgelopen zaterdagavond ruim vierhonderdduizend euro opgehaald tijdens een benefietgala in Huis ter Duin te Noordwijk. De opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten om kinderen aan het sporten te krijgen die dat om financiële redenen niet kunnen. Oprichter en ambassadeur Jordy Kool: ‘Het was een geweldige avond.’

Het geld werd onder meer opgehaald door tafelverkoop aan ruim vierhonderd gasten, een loterij en een veiling met unieke veilingitems - zoals het maken van je eigen champagne in Frankrijk, een diner bij El Celler Can Roca, en een bezoek aan het Rijksmuseum na sluitingstijd.

Hartverwarmend

"Wij zien sport als een middel voor kinderen om fit te blijven "

Oprichter en ambassadeur Jordy Kool (o.a. oud-directeur van Infotheek) spreekt van een geweldige avond. ‘Het is hartverwarmend hoe er samen gedacht wordt op zo’n avond over hoe we met elkaar meer kunnen doen.’ Hij legt uit dat stichting IT4Kids zich inzet om kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten, toch aan het bewegen te krijgen. ‘Dit zijn er in Nederland ruim vierhonderdduizend. Wij zien sport als een middel voor kinderen om fit te blijven en waarden als respect, samenwerken en vertrouwen te ontdekken.’

Volgens Kool komen de opbrengsten uit de restwaarde van gedoneerde gebruikte it-apparatuur, vrije donaties en dit gala.

De stichting heeft zich ten doel gesteld in drie jaar tijd ruim vijftigduizend kinderen te ondersteunen. Primaire partners zijn onder andere Stichting FC Utrecht Maatschappelijk, de Krajicek Foundation, Stichting Schooljudo en Het Vergeten Kind. Ook sportbestuurder Michael van Praag treedt op als ambassadeur van IT4Kids.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-05T16:57:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.