Eurofiber plant glasvezel bij agf-bedrijf Van Gelder

Zusterbedrijf Dataplace verzorgt dataopslag bij groente- en fruitleverancier

Glasvezelleverancier Eurofiber voorziet de nieuwbouwlocatie van agf-leverancier Van Gelder groente & fruit van een glasvezelnetwerk. Zusteronderneming Dataplace verzorgt de dataopslag. De nieuwe locatie ligt op het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk; volgens Eurofiber is dit terrein nu ook meteen digitaal ontsloten voor andere bedrijven.

De agf-leverancier verhuist eind 2019 naar een nieuwbouwlocatie op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk. Demis van Kouwen, bedrijfsmanager van Van Gelder: ‘In onze nieuwbouwplannen speelt connectiviteit een belangrijke rol. Verbindingen met het internet en het datacentrum zijn cruciaal. Zeker als straks het magazijnproces verregaand is gemechaniseerd is dit belangrijk.'

Het bedrijf koos vervolgens voor de oplossing van Eurofiber: een redundant, geografisch gescheiden glasvezelnetwerk. 'Op deze manier kan beschikbaarheid tot het hoogste niveau worden gegarandeerd, zowel naar het internet als naar het datacentrum van Dataplace. Hiermee vergroten we onze bedrijfszekerheid en dat is met de korte doorlooptijden in ons bedrijf essentieel.’

Digitale ontsluiting

Glasvezel

Haardunne vezel van glas, die onder meer wordt toegepast als optische vezel in telecommunicatie,

Met de aanleg van het glasvezelnetwerk voor Van Gelder heeft Eurofiber het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard naar eigen zeggen ook meteen digitaal ontsloten voor andere bedrijven die er zich vestigen.

AGF-leverancier Van Gelder levert vanuit de groothandel met eigen kwekerij en via gecertificeerde leveranciers aardappelen, verse groente en fruit. Ook groenteverwerking is een kernactiviteit. Het bedrijf is opgericht in 1953 en heeft zijn hoofdkantoor in Ridderkerk.

Eurofiber Group uit Maarssen bestaat uit de dochtermaatschappijen Eurofiber Nederland, Eurofiber België, het in 2016 overgenomen Dataplace en Unet. Sinds 2015 is Antin Infrastructure Partners de aandeelhouder van Eurofiber.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-13T08:04:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.