BenQ neemt mobiele telefoondivisie Siemens over

Siemens AG kan na een jaar de zoektocht naar een overnamepartner voor zijn verliesgevende mobiele telefoondivisie staken. Het heeft in BenQ een koper gevonden.

Siemens had gehoopt op een joint venture, vergelijkbaar met die tussen Sony en Ericsson, maar dat ging niet door. Het ontvangt nu voor vijftig miljoen euro aan nieuwe BenQ-aandelen, wat neerkomt op ongeveer 2,5 procent van de kapitalisatie van het Taiwanese bedrijf. Siemens neemt een bijzondere last van 350 miljoen euro voor de verkoop, die het hoopt af te ronden in het kwartaal dat op 30 september eindigt. De overeenkomst omvat het gebruik van de Siemens-merknaam door BenQ voor de komende vijf jaar. Daarnaast zal de mobiele telefonie-afdeling in München gevestigd blijven.

De mobiele telefoondivisie van Siemens bleef verlieslijdend in een groeiende markt, waarbij leveringen terugvielen van 15,2 miljoen stuks in de eerste drie maanden van het fiscale jaar tot 13,5 miljoen stuks in het laatste kwartaal. BenQ denkt daarentegen met de overname zijn jaaromzet op te kunnen krikken naar meer dan tien miljard dollar. De overname moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van BenQ en de relevante antitrust-autoriteiten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-07T12:12:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.