Netwerkstoring legt RWG-terminal Rotterdam lam

servers datacenter

Door een netwerkstoring ligt de terminal van het bedrijf Rotterdam World Gateway (RWG) al de hele dag plat. Door ict-problemen kunnen geen schepen worden gelost en containers worden overgeplaatst op vrachtwagens, treinen en de binnenvaart. Het bedrijf dat gevestigd is op de Tweede Maasvlakte bij Rotterdam verwacht dat de storing pas na 20.00 uur volledig verholpen is.

Woordvoerder Niels Dekker benadrukt dat het niet om een cyberaanval gaat. ‘Dat wordt hier en daar gesuggereerd, maar het ligt aan problemen met de synchronisatie van het bedrijfsnetwerk. Ict-beheer werkt er hard aan om die problemen op te lossen, maar het is een complexe zaak.’

Tot nu toe kampte de relatief jonge terminal, die in 2015 is geopend alleen in de opstartfase met enkele korte ict-storingen. ‘Problemen van deze omvang hebben we hier niet eerder meegemaakt', legt Dekker uit. Het bedrijf meldt op de website in een update van 14.30 uur dat het inmiddels weer beperkt bereikbaar via telefoon en e-mail. Om 17.00 uur volgt een volgende update.

RTV Rijnmond meldt dat het transport van en naar de terminal vanaf 5.45 uur vanochtend stilligt en vrachtwagens worden omgeleid naar een parkeerterrein in de buurt van de terminal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-04T15:36:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.