409 Petabytes aan schijfcapaciteit verkocht

De explosieve groei van de markt voor opslagsystemen blijft aanhouden. In het eerste kwartaal van 2005 is 17 procent meer omgezet aan nas-systemen (network attached storage) dan een jaar geleden; de omzet van opslagsystemen met externe harde schijven nam in die periode met 7 procent toe.

In één kwartaal is er 409 petabytes aan schijfcapaciteit verkocht, maar liefst 59 procent meer dan een jaar tevoren. Dat blijkt uit de jongste kwartaalcijfers van marktonderzoeker IDC. Het beschikken over partners blijkt lucratief in de opslagsector. EMC (plus 12,2 procent) en Dell (plus 29,2 procent) lieten de grootste omzetgroei zien.

EMC heeft met 21,4 procent het grootste marktaandeel, gevolgd door HP met 18 procent en IBM met 12 procent. Hitachi staat op de vierde plaats met 9 procent, onmiddellijk gevolgd door Dell met 8 procent.

Ook in de totale netwerk-opslagmarkt (Nas plus Open en iSCSI storage area networks) domineert EMC met 29 procent marktaandeel. Ook hier staat HP op de tweede plaats met 20 procent. De snelste omzetgroeiers in deze markt zijn Dell (plus 47,1 procent) en Network Appliance (plus 29,7 procent).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-08T08:56:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.