Dura Vermeer investeert in datascientist HAL24K

Dura Vermeer heeft een strategische investering geplaatst in de Amsterdamse scale-up HAL24K. De samenwerking tussen het bouwbedrijf en de datascience-specialist moet resulteren in meer inzicht in (de conditie van) assets, verkeersstromen en logistiek, maar ook de operationele efficiëntie van Dura Vermeer verhogen. Eerder investeerden ingenieursbureau RoyalHaskoningDHV en Vinci Energies, onderdeel van Vinci, in HAL24K.

HAL24K levert slimme systemen en datascience-oplossingen met het doel om 'smart infrastructure' mogelijk te maken. HAL24K’s data-intelligenceplatform helpt bedrijven en overheden om relevante data te verzamelen en om op basis van die gegevens onderbouwde beslissingen te nemen.

Dura Vermeer ziet het partnerschap als een belangrijke stap in zijn ontwikkeling tot digitale bouwer. Door de samenwerking hoopt de bouwonderneming haar opdrachtgevers te voorzien van betrouwbare en voorspellende informatie en advies met betrekking tot assetmanagement, logistiek en mobiliteitsvraagstukken.

Eén van de eerste gezamenlijke projecten betreft het optimaliseren van het schouwproces van snelwegen door middel van automatische beeldherkenning. Daardoor hoeven medewerkers minder vaak fysiek de weg op en zijn eventuele schades en andere aandachtspunten eerder te detecteren. Dit is niet alleen veiliger, maar reduceert ook de kosten. Dankzij datagedreven verkeersvoorspellingen is het bouwbedrijf bovendien in staat weggebruikers beter te informeren bij wegwerkzaamheden, is de verwachting.

Dimension

"'Gezamenlijk maken we het verschil: infrastructuur die digitaal, smart en duurzaam is'"

Jerome Mol, oprichter van HAL24K, laat via een persverklaring weten dat hij ernaar uitkijkt om samen te werken aan oplossingen voor complexe infrastructurele problemen. 'Door onze kennis van artificial intelligence advanced datascience, bouwend op ons Dimension-platform, te combineren met de expertise van Dura Vermeer willen we gezamenlijk het verschil te maken: infrastructuur die digitaal, smart en duurzaam is.’

Met circa 1,2 miljard omzet en circa 2.600 medewerkers staat het familiebedrijf Dura Vermeer te boek als een van de grootste bedrijven in de bouw.

HAL24K is een data-intelligence-scale-up met vestigingen in San Francisco, Amsterdam en Londen. Het bedrijf levert operationele en voorspellende informatie aan (smart) city’s, landen en organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-19T09:59:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.