Intel rekent op hogere kwartaalomzet

Chipfabrikant Intel heeft de geschatte omzetcijfers voor het tweede kwartaal licht naar boven bijgesteld. Na de recente cijfers van halfgeleiderbranche-organisatie SIA is dit een tweede aanwijzing dat de wereldwijde vraag naar chips toeneemt.

Intel verwacht thans in het tweede kwartaal rond de 9,2 miljard dollar om te zetten, 300 miljoen dollar meer dan de 8,9 miljard die half april werd verwacht. De bruto marge is met 57 procent een procentpunt hoger dan twee maanden terug werd verwacht.

Het bedrijf blijft daarmee profiteren van de gok op chips voor draagbare computers. De vraag naar notebooks stijgt nog altijd fors en de verkoop daarvan is ook in de VS inmiddels uitgestegen boven die van desktops. Intel hield al rekening met een sterke markt voor notebooks, maar “het is nog beter gegaan dan we verwachtten”, aldus Andy Bryant, de cfo van Intel.

Bovendien blijven de prijzen die Intel kan berekenen voor de Pentium M-lijn chips beter op peil dan die van de niet-draagbare chiplijn. De marge ligt ook hoger, wat analisten aanmerken als de voornaamste reden dat de brutomarge van Intel dit kwartaal licht hoger uitkomt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-10T10:17:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.